Leirviks nye landemerke

10 etasjer. 44 leiligheter. 2.200 kvadratmeter næringsareal: Med Meierikvarteret har Fronta gitt regionsenteret Leirvik på Stord et nytt, urbant og høyreist blikkfang.

– Meierikvarteret har vært en fantastisk reise fra ide til ferdigstilling, og jeg må innrømme av at jeg er skikkelig stolt av produktet vårt. Meierikvarteret er det flotteste leilighetsbygget i Leirvik, mener Mange Jostein Mikkelson i Fronta – som har deltatt i alt fra prosjektering til salg av boliger og næringsareal i det urbane signaturbygget.

37 av 44 solgt

Ganske nøyaktig to år etter byggestarten i april 2017, og et halvt år etter at de første beboerne flyttet inn, har Fronta bare sju av 44 leiligheter igjen for salg. De 37 andre har gått jevnt og trutt siden salgsstarten – og det i en tid med konkurranse fra to andre store leilighetsprosjekter i sentrumskjernen.

– Vi er strålende fornøyde med boligsalget. Fantastisk plassering, og en kombinasjon av at vi leverer et produkt av høy kvalitet til konkurransedyktige priser, er nok hovedårsaken til at så mange boligkjøpere i sentrum har valgt nettopp Meierikvarteret, mener Mikkelson.

De 44 leilighetene er fra 45,1 til 112,8 kvadratmeter. Alle har hjørner, og får dermed vinduer i to retninger for mest mulig optimale utsikts- og lysforhold. Nesten samtlige har balkonger – og noen har to. Balkongene er søylefrie og partier med glassrekkverk for best mulig utsikt, mens det er bygget tett rekkverk for å skjerme mot innsikt der balkongene vender mot naboer og ferdselsårer i sentrum. Tilkomst til boligene skjer fra innsiden av bygget, slik at man kan gå tørrskodd helt fra leilighet til parkeringskjeller.

https://youtu.be/yiFpO_2sgtA
Meierikvarteret – Timelapse 2017 / 2018

Huser unge og eldre

Magne Jostein Mikkelson forteller at bygget med de to tårnene i dag huser en lett blanding av folk.

– Her bor alt fra unge førstegangskjøpere som har investert fordi de heller vil eie enn å leie i sentrum, til folk midt i livet som planlegger pensjonisttilværelsen, og ikke minst en god andel eldre som har tatt farvel med enebolig og hagestell til fordel for en mindre og mer lettstelt bolig – tett på alt de trenger i hverdagen, sier han.

Men om beboerne i Meierikvarteret slipper hagestellet, betyr ikke det at de er uten hage. I fjerde etasje kan nemlig alle benytte seg av 600 kvadratmeter med felles takhage, som består av beplantning, kunstgress og dekorasjoner.

Meierikvarteret

Kontorer og restaurant

Meierikvarterets samlede areal er på rundt 13.000 kvadratmeter. Rundt 2.200 av disse er næringsareal i andre og tredje etasje. Her har allerede G Travel, Øyo legekontor, Stord Tannregulering, Tysnes Sparebank, Aktiv Eiendomsmegling og Peppes Pizza flyttet inn.

– Vi har for øyeblikket igjen rundt 750 m2 med ledige næringsarealer. Med tanke på den strategiske plasseringen i sentrumskjernen og de gode kvalitetene til bygget, regner vi med å få fylt opp også de resterende lokalene med aktivitet, sier Mikkelson.


Se også