Wärtsila kontorlokale

HV Kontors nye og topp moderne kontorbygg, som bygges for å huse Wärtsilä, reises nå på Heiane, Stord. – Rundt påsketider går vi inn i den mest hektiske byggeperioden, og innen sommerferien skal bygget være tett, forteller prosjektleder Wilhelm Engelsen i Fronta Bygg.

Med et areal på 8600 kvadratmeter blir kontorbygget en av de største bygningene som er oppført på Stord de siste 40 årene. Fronta Bygg har totalentreprisen på storprosjektet, der den første av tre bygningskropper nå reiser seg i høyden. I tillegg til en blokk på seks etasjer, vil bygningen bestå av en treetasjes blokk og mellombygning.

 

– Vi holder nå på med å montere dekke over andre etasje i den minste blokken. Parallelt jobber vi med fundamentet til de to andre bygningskroppene, forteller anleggsleder Ronny Augustson i Fronta Bygg.

 

Energieffektive løsninger

 

Kontorbygget føres opp med bærende betongelementer i tak og vegger. Fasadeelementene kommer ferdig støpt med hvitfarget betong.

 

– Å reise de bærende konstruksjonene er den mest omfattende jobben i prosjektet, med alt det medfører av betong-, fasade-, glass- og trearbeid. I tillegg skal vi installere omfattende tekniske anlegg for ventilasjon, varme, kjøling, sprinkler og sanitær, opplyser Wilhelm Engelsen.

 

Ifølge prosjektlederen er Wärtsilä-bygget ett av få forretningsbygg i Norge som hittil er designet for energimerke B. Det betyr stort fokus på energieffektive løsninger. Ikke bare stiller energimerket store krav til de tekniske anleggene, men også til isolasjonen i vegger og vinduer, forklarer han.

 

– Godt i rute

 

Wärtsilä-bygget skal være ferdigstilt til 1. mars 2014.

 

– Vi er godt i rute i forhold til framdriftsplanen. Vi har i dag rundt 15 personer i arbeid på prosjektet. Rundt påsken går vi inn i den mest hektiske byggeperioden. I tillegg til å sette på plass de resterende byggeklossene, starter vi da også med installasjon av vinduer og tekniske anlegg. Etter ferien regner jeg med at vi vil ha 60-70 arbeidere i sving på det meste, sier Engelsen.

 

Selv arbeider han til vanlig med prosjektledelse i Engelsen Bygg AS, men er nå leid inn av Fronta Bygg som prosjektleder for Wärtsilä-bygget. Fronta har også et godt samarbeid med Engelsen Entreprenør AS både i dette og andre prosjekter, der entreprenørfirmaet blant annet utfører grunn- og betongarbeid for Fronta.

 

– Det er litt spesielt at vi leier ut min kompetanse til en konkurrerende virksomhet. Men for meg som fagmann er dette veldig spennende, og jeg opplever at både vi og Fronta lærer av hverandre gjennom denne ordningen, smiler Wilhelm Engelsen.